Po dlouhé době jsme se opět setkali s vodáckou partou, tentokrát během podzimních prázdnin na Chatě Mír v Beskydech. Sešlo se nás včetně všech dětí více než 30. Chata je pěkně udržovaná, s úplně novým prostorem restaurace, kde jsme dostávali vynikající snídaně a večeře. Čas jsme trávili výlety po okolí, v podzimním pošmournu jsme vyšli na Radhošť, dětem jsme připravili halloweenskou noční stezku odvahy, a když jeden celý den propršel, zajeli jsme si do frenštátského muzea na interaktivní výstavu STOPA – Vyřeš zločin!, kde jsme si vyzkoušeli vyřešit případ jedné vraždy.

Dlouhé večery jsme trávili v herně nebo ve společenské místnosti s velkou televizí, na které původně plápolaly plameny z virtuálního krbu. Ty jsme postupně vyměnili za otáčející se sele, býka, pštrosa, a nakonec jsme upekli i velblouda. Slona jsme nenašli. Poslední večer jsme sledovali finále mistrovství světa v ragby. Ale především jsme si spolu příjemně povykládali a nasmáli se.

Cestou domů jsme se ještě zastavili v nádherné rozlehlé Zoo Zlín, která nás opět nezklamala. Parádní podzimní prázdniny to byly.