Podzimní prázdniny jsme s klukama trávili s vodáckou partou v Beskydech v penzionu Pulčiny. Strávili jsme tu náročný prodloužený víkend vyplněný výlety, horolezením po místních pískovcových skalách a tradičními večírky trvajícími dlouho do noci.

První den jsme si za krásného počasí udělali s těžkým lezeckým vybavením na zádech pěší výlet na Čertovy skály, nádhernou pískovcovou stěnu se spoustou lezeckých cest. Obtížnost byla sice poněkud vyšší a jištění pískovcově velmi morálové, ale na toprope jsme si všichni parádně zalezli. V přilehlém penzionu jsme se výborně najedli a zpátky na Pulčiny jsme docházeli až za tmy.

Další den jsme vyrazili z Lačnova do podzimní sychravé mlhy rozblácenou cestou na Lačnovské skály. Dolní skály byly mokré a zarostlé vegetací a mechem, ale Horní skály byly i přes nepříznivé počasí suché, se spoustou sice krátkých, ale moc pěkných cest. Opět jsme tu strávili pěkný den a vylezli se dosytosti a do probroušených bříšek prstů. Zpátky na parkoviště jsme se chtěli vyhnout blátu, tak jsme šli mimo turistickou značku, ale příliš jsme si nepomohli. Kluci alespoň cestou nasbírali plné helmy hub na smaženici. Večer jsme ještě stihli oslavit Jiříkovy narozeniny.

V sobotu jsme se vydali na výlet přes krásné Pulčínské skály do rezervace Pulčín – Hradisko. Byla to pěkná vycházka mezi pískovcovými skalami, podzimním lesem, s výhledy do zamlžené krajiny. Večer po setmění jsme ještě dětem připravili stezku odvahy, kterou si následně děti i dospělí hezky užili.

V neděli už nás čekala cesta domů. Část skupiny přes rozhlednu Vartovna a motomuzeum v Senince, část přes Zoo Zlín. Bylo to náročné, ale moc fajn. Ostatně jako každá akce s vodáky.