Moc se mi líbil nedávný výlet na sněžnicích. S klukama jsme se domluvili, že by si chození po sněhu chtěli také vyzkoušet. Jeden den jsme koupili sněžnice (v půjčovnách jsme dětské nesehnali), druhý den si dali budíček v pět ráno a vyrazili jsme na sever.

V Ramzové opět pěkně mrzlo a foukal pořádný vítr. Rychle jsme se nasnídali a vyrazili směrem vzhůru. Sněžnice jsme nasadili nad Černavou a kluci na nich od začátku šlapali úplně bez problémů a hluboký sníh si užívali. Cesta zapadaným lesem byla příjemná a dokonce jsme si chvílemi mohli roztrhanou oblačností užívat výhledy do údolí. Během stoupání na Keprník vítr sílil a na vrcholu už byla, stejně jako posledně, slušná vichřice.

Cestou dolů kluci pěkně řádili ve sněhu, skákali do a ze závějí a užívali si pořádné zimy. Na Šeráku si dali na obnovení sil pověstné borůvkové knedlíky a horkou čokoládu a pokračovali jsme v sestupu pohádkově zasněženou krajinou okolo Obřích skal a podél Vražedného potoka zpět do Ramzové.

Byl to náročný výlet a při dochodu už byla únava hodně znát, ale všichni jsme si ho moc užili a shodli jsme se, že tuto zimu musíme na sněžnice ještě alespoň jednou vyrazit.