Po dlouhých deštích a chladném počasí konečně přišel slunečný víkend s jarními teplotami. Nabalili jsme s klukama věci na přespání venku, nasedli jsme v Brně na vlak a rozjeli se za prvním letošním čundrem. Vystoupili jsme v Níhově a hned u nádraží jsme poznali, že po deštích jsou hladiny toků stále zvednuté, silniční podchod byl zaplavený a z malého potůčku Haldy se stala svižná říčka.

Putování podél vody lužními loukami kvetoucí zelenou krajinou bylo příjemné, stejně tak pěkná byla obchůzka osady Borky po místním dobře udržovaném značení. Méně příjemné už bylo brodění na místě, které jsme před rokem přešli suchou nohou. Proud byl prudký, voda ledová, ale zvládli jsme přejít na druhý břeh bez úhony a pro kluky to byl zážitek. Dalším brodům už jsme se ovšem raději vyhnuli a obešli je po strmých svazích podél potoka.

V Kutinách jsme si udělali odbočku a pod viaduktem se zašli podívat na Sochorskou skálu tyčící se nad údolím Libochovky. Vylezli jsme až nahoru a mohli se pokochat nádherným výhledem. V Kutinách jsme si dali U bizona něco na pití a pokračovali dál po proudu Libochovky. Brodit prudký vodnatý proud se nám nechtělo. První dvojbrod se nám podařilo obejít dobrodružnou stezkou po skalnatém břehu, u druhého už to nešlo, tak jsme museli vystoupat nad údolí a napojit se na chvíli na turistickou značku. Od Balákova mlýnu už jsme zase pokračovali pěknou krajinou podél řeky.

Na spaní jsme si vybrali zastrčenou louku u řeky s vybudovaným ohništěm a posezením, v létě pravděpodobně využívanou jako dětský tábor. Postavili jsme si přístřešek na noc, uvařili večeři, zapálili táborák a užívali si tu správnou pohodu na čundru.

V noci bylo chladno, ráno se v trávě místy objevila námraza a celá záplava rosy. Uvařili jsme si snídani, pobalili věci a pokračovali v cestě. Nejprve ještě chvíli podél Libochovky, poté dlouhým stoupáním po zelené značce a přes pole louky lesy směrem na Tišnov. Únava se střádala a batohy na zádech postupně těžkly. Kousek před Tišnovem jsme si uvařili na oběd polévku a na vlakové nádraží v Tišnově jsme dorazili příjemně ušlapaní. Čundr jsme si od začátku až do konce parádně užili.