Pondělí, 3. října 2011

Přístav Sassnitz.V sobotu jsme si ještě zahráli na Vysočině na dřevorubce, poté jsme dva dny horečně balili, abychom v pondělí v jednu odpoledne mohli nasednout do auta obtěžkaného naší bagáží, a vyrazit. Nejdřív do Waterelementu pro Scouta, potom do Žabin pro Michala a odtud už konečně na sever.

Přes ucpanou Prahu, objížďkami okolo Ústí nad Labem a kus Německem, pak mě za volantem vystřídal Michal a přes Drážďany, Berlín dojel až na ostrov Rügen do přístavu Sassnitz na pobřeží Baltského moře. Celkem asi 930 km, necelých 10 hodin cesty.

V přístavu jsme byli o půlnoci a trajekt odjížděl ve 2:15, takže jsme měli dost času nadýchat se vlhkého mořského vzduchu a vyměnit prasklou žárovku brzdového světla. Trajekt byl poloprázdný, dostali jsme se na něj i bez rezervace bez problémů. Na zádi jsme pozorovali průběh vyplouvání a když se světla přístavu vzdálila, zalezli jsme do spacáků ke krátkému spánku v jedné odlehlé klidné kajutě. Jen od podlahy se přenášelo rezonování lodních motorů a houpání mořské hladiny.

Předchozí den  |  Následující den