15 roků lásky.Nejdřív mě tato vztahovka bavila, i když je to spíše dámské čtení z červené knihovny. Historky hlavního hrdiny byly zajímavé, v jeho životě se odehrávaly překvapivé, ale uvěřitelné zvraty a jeho okolí bylo vykreslené pěkně detailně a plasticky. Postupně mě ale popisovaný svět začal čím dál tím více nudit. Situace se stále dokola, byť s obměnami, opakovaly, a navíc přibývaly nové, stále nepravděpodobnější.

Prostředí stále sebevědomějších, testosteronem nadupaných macho borců a manažerů, později i celebrit, mě nebavilo. Zařídit prakticky cokoliv nebyl žádný problém, stačilo jen vzpomenout si na vhodného známého, kterých měl hlavní aktér po celém světě nevyčerpatelné zásoby. Když se potřeboval přitulit k nějaké ženě, tak mu stačilo jen projít telefonní seznam a vybrat si. A když potkával nové, ty se do něj zamilovávaly na první pohled. Řešení všech přibývajících konfliktů čím dál tím větším řevem, případně i fyzickým násilím, mi bylo hodně cizí a nesympatické.

Románem prostupuje i velká dávka citů, něhy a lásky, ale protože jsem se s popisovanými osobami nedokázal dobře sžít, tak po mně pozitivní emoce sklouzávaly a nefungovaly. Na druhou stranu je 15 roků lásky řemeslně velice zručně a čtivě sepsaný román. Bohužel ale nepatřím do jeho zamýšlené cílové skupiny.