Dovolená pokračuje, špatné počasí taktéž. Předpověď počasí říká, že jediné místo široko daleko, kde by mohlo být slušně, je na pár místech Rakouska. Jeden takový ostrůvek dobrého počasí vychází zrovna na Peilstein, tak se moc dlouho nerozhodujeme a vyrážíme si po dlouhé době pořádně zalozit.

Cesta na místo trvá díky nedávno postavené dálnici v Rakousku jen dvě a půl hodiny a vzhledem k tomu, že na místo přijíždíme v týdnu, máme všechny skály skoro sami pro sebe a můžeme si vybírat. Sice nám brzy po začátku lezení začalo zase trochu pršet, ale netrvalo to dlouho a skály zase brzo oschly. Druhý den už bylo pěkně parno, ale díky postavení skal jsme lezli většinou ve stínu a bylo nám dobře. Úspěšně jsme zvládli i několik morálovějších záležitostí, takže jsme druhý den odpoledne odjížděli naprosto zničení a spokojení.

Tentokrát jsme během dvou dnů lezení zdolali tyto cesty:

Sektor H, Große Teufelsbadstubenwand

H31, Ballounsteig, 5-, 20 m. Poměrně jednoduchá cesta s jedním těžším krokem hned na nástupu.
H29, Balounriss, 5+, 11 m. Krásná cesta, ale těžká, na úrovni alespoň 6+ a jen se třemi borháky, takže raději na top rope.
H30, Linker Baloun, 4+, 11 m. Lehčí cesta na rozlezení.

Sektor Vegetarierwand

M22, Vegetarierkante, 4, 57 m. Parádní dvoudélková cesta, první délka lehčí ale místy hrozně uklouzaná, druhá délka nádherné lezení v pevné skále, i když o stupeň těžší než říká průvodce a místy poměrně morálové.

Sektor Cimone

N66, NO-Kante, 5+, 19 m. Nejlezenější cesta na věži Cimone, a to celkem oprávněně, je nádherná. Místo 5+ bych cestu ohodnotil spíš jako 6+, první borhák je 5 metrů nad zemí, a i proto byl zážitek ji lézt, i když s častým odsedáním.

Luckete Wand und Frohsinnwand

E11, Luckete-Wand-Kamin, 4, první délka, 18 m.
E6, Luckete-Wand-Steig, 4-, 40 m, jednoduchá dvoudélková cesta.
E9, Vorrangstraße, 5, 15 m. Krásná příkrá cesta se závěrečným vrcholovým převisem.
E17, Sonnenweg, 4, 37 m. Těžší dvoudélková cesta s hodně nepříjemným uklouzaným místem na začátku druhé délky.