Chození po horách je krásné, ale když už má člověk něco nachozeno, začne se rozhlížet trochu dál a výš. A proč nezkusit lezení? Na stěně už jsme všichni párkrát byli a tak přišel den, kdy jsme se svěřili do rukou osvědčeného starého známého horského vůdce Radka a jeho kolegy Lukáše a vyrazili na víkendový základní horolezecký výcvik do Žďárských vrchů na Vysočině.

První den jsme začali zvolna na Srnčí věži Malínské skály, kde jsme si vyzkoušeli, jak odlišné je skalní lezení od stěny. Po několika výlezech jsme se přesunuli na nedaleký Drátník, kde jsme se vmísili na stěnu mezi houfy lezoucích dětí z dětského brněnského oddílu Sokol. Počasí bylo navzdory předpovědi příznivé, lezlo se nám dobře a všem se venkovní lezení moc líbilo.

V neděli jsme se vydali na Čtyři palice, kde už bylo lezení na naše poměry trochu obtížnější, ale o to zábavnější. Lezli jsme jednu délku za druhou až do odpoledne a i když jsme se domů vraceli unavení, připálení od slunka a s odřenýma a dobitýma kolenama, byla to super akce a na skalním lezení jsme určitě nebyli naposledy.