Letos jsme se s dětmi opět zúčastnili tradiční samoorganizované pánské akce na Poříčí na Vysočině. Tentokrát bylo téma vojáci a celý prodloužený víkend se vydařil nad všechna očekávání. Program byl tak bohatý, že jsme ani nestihli všechny naplánované aktivity.

První den jsme postavili základnu, ozbrojili se a oblékli do vojenských mundúrů, bylo na programu střílení ze vzduchovek, airsoftových zbraní, pro malé děti skákací hrad, větší děti si zbudovaly vlastní ležení a přes noc hlídaly (nakonec neúspěšně) svého zajatce.

V sobotu velké děti naskákaly do vojenské tatrovky, která je odvezla na misi, v rámci které plnily různé bojové úkoly – luštění kódů, střelba na teroristy, brodění řeky, hledání min… Bylo toho hodně. Menší děti zůstaly v táboře, užívaly si skákací hrad, slacklinu, na blízké skále si vyzkoušely horolezení a na oběd si tradičně musely najít suroviny v přilehlém lese, tentokrát zakouřeném dýmovnicemi. Odpoledne došlo na paintball. Malí si nadšeně zastříleli na terče, absolvovali zdravotnický kurz a působili jako ošetřovatelé v polní nemocnici, kam se plazili zranění z následné velké paintballové bitvy. Na řadu přišla i koupačka v bazéně a opékání selete.

V neděli už jsme jsme jen pokračovali v horolezení a probíhaly airsoftové bitvy, do kterých se zapojily i nejmenší děti. Byly to náročné tři dny, ale byla to super zábava, všichni jsme si to moc užili a už se těšíme na příští ročník.